Stormberg-gründer Steinar Olsen innrømmer at influensa og lungebetennelse var et uheldig valg av eksempler på sykdommer man kan gå på jobb med.

Foto

Stormberg

Stormberg-Olsen modererer sykdomsutspill

Publisert: 31. oktober 2014 kl 08.29
Oppdatert: 31. oktober 2014 kl 11.14

Det blåste opp til storm da Stormberg-gründer Steinar Olsen i en video til sine ansatte påsto at det ikke alltid var greit å være hjemme med lungebetennelse og influensa.

«Sykt, useriøst og uheldig», mente så vel LO-leder Gerd Kristiansen og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Nå skriver Olsen på bloggen sin at han tok vel hardt i:

– Jeg har forståelse for at noen mener at jeg var litt for spisset i budskapet da jeg nevnte konkrete sykdomstilfeller, og jeg ser at det var et uheldig valg av eksempler. Men det må ikke overskygge for det jeg opplever at de aller fleste er enige om, nemlig at vi trenger en fordomsfri debatt omkring årsaker til at vi i Norge har et for høyt sykefravær, skriver han.

Olsen forteller at han ønsket å skape debatt, og få tilbakemeldinger på hvilke tiltak Stormberg som virksomhet kan iverksette for å øke trivselen og tilstedeværelsen.

– Det er et ansvar jeg som arbeidsgiver er pålagt, og det er mitt ansvar som leder å ta dette på alvor. jeg kan ikke forholde meg passivt til at mens Stomberg Sverige har et sykefravær på 2,7 prosent, så har Stormbergs virksomhet i Norge et dobbelt så høyt fravær. Den svenske virksomheten leder vi fra Norge, og driftsform er også helt lik, men sykefravære er helt forskjellig, skriver Olsen.

Les også: Orkla-sjefen: – Sykefravær handler om holdninger

Saken fortsetter under annonsen