Foto

Shutterstock.com

Smarte forhandlere tar pauser i forhandlinger

Publisert: 21. oktober 2014 kl 09.23
Oppdatert: 22. oktober 2014 kl 08.54

Ikke nøl med å ta pause hvis du trenger å tenke deg om eller trenger å diskutere problemstillinger med noen som ikke sitter ved forhandlingsbordet. Det skriver Harvard Business Review i et av sine ledertips.

Tipset er hentet fra HBR Guide to Negotiating av Jeff Weiss, som mener at det hjelper å tre til side og evaluere situasjonen. Særlig hvis det er kommet opp noe uventet i forhandlingene.

Hvis du ikke vil at det skal se ut som om du tar pauser hver gang det er kommet opp forslag du ikke liker, kan du før forhandlingene forslå at begge parter kan ta pauser når dere måtte ønske det.

Erfarne forhandlere vet at det kan være nyttig med pauser i forhandlingene. I en tidligere artikkel i Ukeavisen Ledelse forteller en rekke erfarne forhandlere om ulike grep de har tatt for å løse opp i floker ved forhandlingsbordet. Pauser er ett av dem.

Les forhandlingsrådene fra tidligere fredsmegler Erik Solheim, juristen Sigurd Knudtzon, Stein Lier-Hansen i Norsk Industri og Hanne Bjurstrøm, tidligere arbeidsminister og leder for Norges forhandlingsdelegasjon under de internasjonale miljøforhandlingene i København (2009) i artikkelen «Når forhandlinger låser seg».

Saken fortsetter under annonsen