Ved å tenke gjennom hvordan du som leder bruker tiden din, kan du frigjøre mye arbeidstid.

Foto

Shutterstock.com

Slik kan sjefer spare tid

Publisert: 20. mars 2014 kl 09.01
Oppdatert: 20. mars 2014 kl 09.01

I en studie gjort av London Business School og PA Consulting Group fikk 45 ledere i 39 store industribedrifter veiledning i hvordan de skulle granske sine egne arbeidsoppgaver og senere omfordele og frigjøre arbeidstid. En av øvelsene var å finne ut av hva slags møter de deltok i, herunder hensikten med møtet og grunnen til at lederen deltok.

Med bakgrunn i den nitidige granskningen av arbeidsoppgaver, skulle lederne ta stilling til følgende spørsmål, skriver det svenske magasinet Personal och Ledarskap:

  • Hva er viktig for meg i mitt arbeid og i rollen som sjef?
  • Oppfyller det arbeidet jeg gjør i løpet av en normal arbeidsuke disse målene?
  • Hvilke møter og arbeidsoppgaver skal jeg fortsette med, delegere eller rett og slett kutte ut?
  • Hvilke nye arbeidsoppgaver har jeg behov for å få lagt inn i kalenderen?
  • Hvordan sikrer jeg rett fokus i arbeidet mitt over tid?

Studiens resultater viser at lederne  som hadde gått igjennom tidsbruken sin på denne måten, lyktes med å effektivisere arbeidet sitt med 15-20 prosent.

Andreas Broryd, organisasjonsekspert hos PA Consulting Group, sier til Personal och Ledarskap at ledere etter mange år med omstruktureringer og kostnadseffektiviserer opplever at de har mistet kompetanse. For å kompensere for dette forsøker de selv å være med overalt, men da mister de i stedet lett fokus.

Hvordan ser din egen arbeidsdag ut? Har du tenkt igjennom hensikten med de arbeidsoppgavene du gjør og de møtene du deltar i?

Saken fortsetter under annonsen