Rimelig raust hos Rema

Publisert: 21. oktober 2014 kl 09.00
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Binh Van Nguyen er en av dem som har hatt glede av takhøyden. For to år siden var Binh i et attføringsprosjekt.  Han visste ikke helt hva han ville, og prosjektet hadde ikke noe mer å tilby ham. Driftssjefen i Rema distribusjon, Olav Moi Håland, ble Binhs reddende engel.



– Olav ville gi meg en sjanse, og det er jeg glad for, sier Binh. Her er det gode arbeidskamerater, og gode ledere.



– Det tok litt tid for meg å komme inn i jobben, jeg jobber litt seint, men jeg ble fort kjent med folk, forteller han. Takket være jobben på Rema har Binh nå kjøpt splitter ny bil til foreldrene.

Saken fortsetter under annonsen


– Binh, han er fjåg, han, sier Olav Moi Håland. Og fjåg på Jæren-dialekt, det betyr morsom og jovial.



Investerer i folk


Saken fortsetter under annonsen

Personalsjef Torill Grahl Jacobsen sier at bedriften er selektiv når det gjelder hvem de tar inn.



– Vi bruker tid på å snakke med folk før vi ansetter dem. Og vi avviser mange. Det er en viktig årsak til at vi lykkes i mange saker. Vi forklarer grundig hva jobben går ut på og sjekker om de virkelig ønsker å jobbe hos oss, understreker Grahl Jacobsen.



Saken fortsetter under annonsen

Ukentlig kommer det folk på døra og spør om jobb fordi de kjenner noen som arbeider her. En sjelden gang averterer bedriften etter folk.



Og så er det de som kommer gjennom Nav, fengselsomsorgen, Pøbelprosjektet eller Frelsesarmeen. Disse er gjerne svært stabile og lojale medarbeidere, ifølge Grahl Jacobsen.



Behov for folk

Saken fortsetter under annonsen


Bedriften har hatt økt omsetning i mange år, det er alltid behov for folk.



Rema lykkes med å gi jobb til mennesker som kanskje ellers ikke hadde hatt så store muligheter på arbeidsmarkedet.  Når mange gjør en god jobb og blomstrer i miljøet, er det klart vi fortsetter med dette, sier personalsjefen.


Saken fortsetter under annonsen

Bedriften bruker med jevne mellomrom penger og ressurser på å hjelpe den enkelte: Det kan være behov for å få økonomisk hjelp til å behandle psykiske problemer, hjelp til å takle spilleavhengighet eller rusbehandling.



– Slike tiltak gir superlojale medarbeidere, sier Grahl Jacobsen.



Hun legger likevel ikke skjul på at det kan koste.



– Det er vanskelig å forklare hvor mye tid vi investerer i enkelte av våre ansatte. En sjelden gang blir det feil person i feil stilling, og da blir arbeidsforholdet avslutta.



Les hele reportasjen fra Rema distribusjon i Stavanger i Velferd 6-2014. Klikk her for elektronisk utgave.



DETTE ER JOBBFORALLE.NO:

Magasinet Velferd har opprettet stillingsmarkedet jobbforalle.no som et verktøy for å fremme et inkluderende arbeidsliv i praksis. Samtidig er det opprettet en egen jobbforalle.no-seksjon i papirutgaven av Velferd og på velferd.no. I denne seksjonen presenteres stoff knyttet til stillingsmarkedets mål om å bidra til et rausere arbeidsliv.