Anne Dubrau, daglig leder i Epleslang, vil lære ungdom ledelse ved å ta dem med seg ut for å plukke epler.

Foto

Epleslang

Lærer ledelse på Epleslang

Publisert: 11. april 2014 kl 10.51
Oppdatert: 11. april 2014 kl 10.51

Blant sosiale entreprenører er de nesten som rockestjerner å regne. Epleslang er Oslobedriften som ansetter personer som står utenfor arbeidsmarkedet for å høste eplene folk ikke er i stand til å høste selv. Deretter lager Epleslang produkter av eplene som selges til lokale butikker. Damene bak, Anne Dubrau, Eva Hugenschmidt, Runa Klock og Stina Melkstavik, var alle studenter ved Gründerskolen på Universitetet i Oslo. I 2013 ble Epleslang kåret til årets sosiale entreprenør.

Innovativ pengehøst

Men daglig leder i Epleslang, Anne Dubrau, hviler ikke på laurbærene. Nå har hun sammen med de andre i Epleslang startet en folkefinansieringskampanje hos det Oslo-baserte Mums mean business som legger til rette for kapitalinnhenting gjennom forhåndssalg og gaver. Mums mean business har et mål om å prioritere kvinnelig entreprenørskap og innovasjon.

– Den største utfordringen for at vi kan vokse videre er logistikkproblemene som oppstår under høstingen. Folkefinansieringen skal gå til en ny el-varebil slik at vi lettere kan komme oss rundt til de snart 300 eplehagene vi skal innom under høstingen fra august til oktober. Profesjonaliserer vi driften blir det lettere å vokse, sier Dubrau.

En bil vil også komme godt med hvis epleslang følger ambisjonen om å utvide til høsting av pærer, rips og plommer i høstene som kommer.
Kampanjen er tilgjengelig på nettstedet til Mums mean business og varer til 7. mai i år. Dersom målet om 22.000 euro ikke oppnås innen fristen, trekkes ingenting fra kontoen til bidragsyterne til kampanjen.

30 dager før kampanjen er over har 39 personer til sammen lovd å gi rundt 2.000 av de 22.000 euroene epleslang håper på.
Dubrau tror det kan være flere grunner til at kampanjen har gått litt tregt.

– De aller fleste vet ikke hva folkefinansiering, eller crowdfunding, er. Kampanjen vår er på engelsk og det kan sikkert også virke litt fremmed for noen. Dessuten kreves at man bruker en paypal-konto som kanskje ikke alle er like fortrolige med. Mye av tiden vår nå går med til opplysningsarbeid, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

Sint ungdom lærer ledelse

Epleslang har også en annen nyvinning på gang til eplesesongen. I år skal de for første gang ta med seg vanskeligstilt ungdom ut i hagene.

– Vi samarbeider med Kompass og Co som skaper ulike mestringsarenaer for ungdom som på en eller annen måte faller utenfor samfunnet. Vi blir arbeidsgiveren deres samtidig som ungdommene deltar på programmet vårt som består av oppfølging, veiledning og mentorskap. Vi tror det vil gi dem verdifull erfaring og selvtillit å bli med oss på epleslang, sier Dubrau.

Mulig med bedriftsavtaler
søn 20.02.2022 23:47

Du kan velge et eget støttebeløp, eller du kan velge å kjøpe følgende (pledge) dersom du ønsker å støtte finansieringskampanjen:

Annes hemmlige eplekakeoppskrift: 10 Euro

Flaskesignering med Anne: 25 Euro

Epleslangs spesielle handle- og høstenett: 35 Euro

Høste- og motivasjonsdag: 50 Euro

Smakepakke: 50 Euro

Pose med t-skjorter og eplemost: 90 Euro

Dag med høsting og team-building: 250 Euro

Inspirasjonsforedrag fra Anne: 500 Euro

Organisasjonspakke: 50 flasker eplemost: 500 Euro

I tillegg til god samvittighet, selvsagt.

Kilde: MumsMeanBusiness.com