Kaller Støre moralist

Publisert: 26. august 2014 kl 08.39
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Høyre-politiker Michael Tetzschner langer i en kronikk i Dagens Næringsliv ut mot Ap-leder Jonas Gahr Støre, som ved en rekke anledninger har kritisert tidligere Ap-politikere som har tatt med seg både nettverk og politiske kunnskaper til PR-bransjen. Nå mener Høyre-politikeren Støre går for langt i sin kritikk.

– Støres retorikk og stil er preget av en grunnleggende moralisme overfor andres valg. Hvorfor mener han at han har en refselsesrett av mennesker som ikke, såvidt jeg vet, bryter loven. En slik kritikk blir raskt moralisme basert på et grunnlag av personlig smak og synsing, skriver Tetzschner i kronikken.

Han mener det er andre, langt viktigere, demokratiske problemer Støre bør tenke over, heller enn å rase mot PR-byråene.

– For mange framstår offentlig sektor som vanskelig tilgjengelig med uoversiktlige regler, og kompliserte beslutningsprosesser. Dette gir grunnlag for dem som tilbyr navigering gjennom dette landskapet. De interessentene som må bruke veiledning er jo nettopp dem som er på utsiden av styringsverket, som ikke har kunnskap om saksgang eller vet hva som er de rette instansene å henvende seg til, skriver han.

Ber Støre tenke over LO-bindinger

Han ber samtidig Støre tenke over de bindingene hans eget parti tradisjonelt har hatt til fagorganisasjonen LO.

– Når Støre leder møtene i Arbeiderpartiets sentralstyre sitter han samtidig sammen med mennesker som primært sitter der for å ivareta interessene til partiets største sponsor, LO. Hva med å tenke gjennom disse institusjonelle bindingene på nytt og feie for egen dør, er et av spørsmålene Tetzschner stiller i kronikken.

Saken fortsetter under annonsen