Jobbsøkerkurs gir selvtillit og arbeid

Publisert: 14. mars 2014 kl 09.04
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Tuncel Ugur trengte penger. Til kantinemat på skolen. Til ulike aktiviteter sammen med kamerater. Han ønsket seg en jobb ved siden av skolen, men visste ikke helt hvordan han skulle gå fram.



Et jobbsøkerkurs ved JobbX karrieresenter for ungdom ble løsningen. I september i fjor gikk han på et kurs over tre kvelder, der han fikk en grundig innføring i kunsten å søke arbeid.



– Jeg lærte hvordan du skulle skrive en jobbsøknad og en CV. Lærte hvordan du skal hilse på en arbeidsgiver. Fikk råd om hvordan du bør kle deg ved et jobbintervju. Om betydningen av førsteinntrykket, sier Tuncel.

Saken fortsetter under annonsen


– Kurset ga meg selvtillit. Ga meg tro på meg selv. Det ga meg et skikkelig løft, forteller 18-åringen.



Gode resultater


Saken fortsetter under annonsen

Tuncel Ugur er en av om lag 3 000 ungdommer som har fått hjelp og opplæring i jobbsøking siden JobbX startet med jobbveiledning til ungdom for ti år siden.



JobbX er en avdeling ved Antirasistisk Senter, og jobbsøkerkursene er et tilbud til ungdom mellom 16 og 26 år. Kursene er åpne for alle, men mer enn 90 prosent av deltakerne har minoritetsbakgrunn. Og resultatene er gode, forteller JobbX-leder Mona Mauseth Evensen.



Saken fortsetter under annonsen

– Mer enn 60 prosent av dem som gikk på jobbsøkerkurs i fjor, fikk seg jobb etterpå. I tillegg var det mange som ble motivert til å gå tilbake til skolebenken. Det betyr at kursene ikke bare hjelper ungdom til å komme ut i arbeidslivet. De bidrar også til å motvirke frafall i skolen.



Les hele artikkelen om jobbsøkerkursene ved JobbX i Magasinet Velferd 1-2014.



DETTE ER JOBBFORALLE.NO:

Magasinet Velferd har opprettet stillingsmarkedet jobbforalle.no som et verktøy for å fremme et inkluderende arbeidsliv i praksis. Samtidig er det opprettet en egen jobbforalle.no-seksjon i papirutgaven av Velferd og på velferd.no. I denne seksjonen presenteres stoff knyttet til stillingsmarkedets mål om å bidra til et rausere arbeidsliv.

Saken fortsetter under annonsen