Bli mer motivert av nye miljøer

Publisert: 11. august 2014 kl 09.15
Oppdatert: 12. august 2014 kl 09.00

Mangler du inspirasjon, glød og motivasjon til å gjøre en god jobb? Det kan du gjøre noe med gjennom å oppsøke nye miljøer, og få benyttet kompetansen din der. For eksempel å bruke dine evner på å være mentor for andre, skriver nettstedet entrepreneur.com.

Gründer og småbedriftstrateg, Peter Gasca, forteller at han var i denne situasjonen, og at et besøk på en konferanse for en liten gruppe med unge skoleentreprenører ble en oppvåkning. Seansen varte en helg, og besto i å være mentor for elever i alderen 11 til 16 år.

Ifølge Gasca var det elevenes ambisjoner og uredde innstilling som vekket noe i ham.

- Det som slo meg var at jeg lærte av dem, og at de løftet meg ut av skjellet mitt ved å tilby meg deres unike og friske dose med inspirasjon, skriver han.

Gnisten han selv hadde som ungdom kom tilbake.

Her er fire grunner til at du bør bli mentor for unge entreprenører:

Vill kreativitet:

Saken fortsetter under annonsen

Unger tør å tenke de rareste ting, spesielt når det har med business å gjøre. Selv om du skulle komme inn i en slik situasjon med lave forventninger, er det lett å la seg imponere av deres uredde innstilling

Smittende entusiasme:

Energien og entusiasmen vil komme til deg også. Spenningen og gløden er umulig å ignorere

Optimisme:

Unger har en fremtidstro og optimisme som ofte er det som gründere mangler når de skal ta bedriften sin til neste nivå

Ungdommelig elastisitet:

Når du snakker med dem, skjønner de unge at prøving og feiling ikke bare er en mulighet, men uungåelig. Dette har mange gründere vanskelig for å akseptere. Resultatet er at det er lettere for de unge å prøve ut nye ting

Saken fortsetter under annonsen

Helvetesuke for motivasjon

Tidligere leder i Microsoft Norge, Dagfinn Ringås, forteller til nettstedet ledernytt.no at han også valgte å prøve noe nytt for å finne ny inspirasjon og for å forbedre seg. Ringås tok i bruk den mentale treneren Erik Bertrand Larssens bok "Helvetesuka".

- Jeg hadde et sterkt ønske om hele tiden å bli en bedre utgave av meg selv. En bedre leder, kollega, ektemann og pappa. Motivasjonen bak å lage min egen "helvetesuke" var å finne elementer i måten jeg jobber på, som kunne bidra til nettopp dette, sa han til nettstedet.

Dette var Dagfinn Ringås sin "helvetesuke", dag for dag:

Fredag: Planlegging og strukturering av neste uke (15.30 – 16.00)

Lørdag: 100% familietid. Mobiltelefon og PC helt av, hele dagen.

Søndag: Familietid fram til barna i seng. 1½ time mailøkt for å starte uken med clean innboks.

Saken fortsetter under annonsen

Mandag: Proteinfrokost. Kickstart-foredrag for avdelingen. Interne møter (uten en eneste pause fra 08:00-17:00). Military training 20:00-21:00, I seng 23:00.

Tirsdag: Proteinfrokost. 08:00-19:30 økt. Eksterne møter m/forberedelser fram til 16:00. Mail fra 16:30 – 21:00. I seng 22:00.

Onsdag: Proteinfrokost. 08:00-21:00 økt. Personalsamtaler med alle directs fra 8:00-16:00. Videokonferanse og stakeholder management med corp. til 21:00. I seng 22:00.

Torsdag: Proteinfrokost, 08:00-19:30 økt, Task management og ferdigstillelse. 3 ubehagelig konfliktsamtaler, mail til 19:30, Military training 20:00-21:00. I seng 23:00.

Fredag: Proteinfrokost. 08:00-16:00 økt. Synlighet i avdelingen, samtaler med de ansatte, fredagsmingling. Planlegging og strukturering av neste uke (15.30 – 16.00)

Lørdag: 100% familietid. Mobiltelefon og PC helt av hele dagen.

Søndag: Refleksjon over uken.

Saken fortsetter under annonsen

Dagfinn Ringås sier til ledernytt.no at halvtimen med planlegging og strukturering av neste uke, som han gjorde fredag ettermiddag, var gull verdt.

- Den klarnet hodet og senket stressnuvået betraktelig før helgen, og gjorde det mulig å fokusere på familien i helgen. Vegg-til-vegg-møter uten pauser fungerte dårlig. Man ender opp med å komme for sent, og stille mindre forberedt enn man bør. Som minimum bør man ha 10-15 minutter mellom hvert møte for i det minste å forberede seg på hva man ønsker å oppnå, og hva man skal være for hvem i møtet. Proteinfrokosten og jevn søvn ga meg masse energi. Tre fulle dager i uken uten fokus på barna er nok ikke holdbart over tid, sier han.

Ifølge Ringås opplevde han ikke uken som slitsom, og merket at han kom inn i en flyt han ikke tidligere hadde hatt. Han fikk gjennomført mye, med et høyt energinivå.

 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen