– Har lagt om stilen

Publisert: 10. januar 2014 kl 08.58
Oppdatert: 10. januar 2014 kl 09.34

Skoene som skal fylles tilhører Carl I. Hagen og Siv Jensen.

I et intervju med Dagbladet forteller han om rollen til Frps stortingsgruppe, som han er opptatt av ikke skal bli å strø sand på allerede vedtatt politikk.

– Denne gjengen som jeg har rundt meg i Frp på Stortinget, vi 29 som sitter her, kommer ikke til å vente på ferdig utformet politikk for så å strø sand på den. Verken jeg eller andre Frp-representanter ville akseptert en rolle som sandpåstrøere. Sånn funker ikke denne stortingsgruppa, og det vet de som sitter i regjeringen, sier Harald Nesvik til avisen.

Nesvik beskriver stortingsgruppens rolle som et politisk verksted og premissleverandører for regjeringen.

– Det betyr at vi skal jobbe fram saker som regjeringen skal fremme, sier han til Dagbladet.

Som parlamentarisk leder har Nesvik valgt å legge om stilen.

– Jeg har vel alltid vært kjent som en litt brå person, og har måttet endre meg betydelig i den nye rollen jeg har fått. Nå skal jeg bidra til å bygge et team som kan samarbeide på tvers av partigrensene. Vi må spille hverandre gode og er avhengige av gode personrelasjoner for å lykkes i de politiske forhandlingene. Den første prøvesteinen var behandlingen av tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet. Måten vi loset den gjennom, sammen med Krf og Venstre, lover godt, sier han til avisen.

Saken fortsetter under annonsen