Jobb 90 minutter, og ta så en pause ved å for eksempel gå i en trapp, råder Tony Schwartz.

Grensesetting frigjør energi

Publisert: 10. juni 2014 kl 22.37
Oppdatert: 11. juni 2014 kl 10.36

Grenser og grensesetting fremstår ikke som et spesielt spennende tema i et stadig mer grenseløst arbeidsliv. Tony Schwartz, gründer og forfatter av boken The Way We're Working isn't Working, argumenterer imidlertid for grensesettingens mange fordeler.

I et innlegg hos ceo.com innleder han med å slå et slag for grensesetting og søvn. Selv har han erfart at han fungerer dårlig med lite søvn, hvorpå han har satt en grense for seg selv for hvor sent han kan legge seg om kveldene.

Gjennom selve arbeidsdagen vil kroppen fungere best hvis vi jobber I 90-minutters sykluser, hevder Schwartz videre. Det er mulig å bryte denne rytmen med kaffe, sukker etc, men dette er ikke optimalt, mener han. Forfatteren anbefaler at man lager seg en regel om å ta ta en pause minst hvert nittiende minutt. Selv noen få minutter med dyp pusting eller en enkel tur opp og ned en trapp, hjelper.

Forfatteren selv bevilger seg en 90-minutters arbeidsøkt om morgenen helt uten forstyrrelser hvor han jobber med dagens viktigste oppgaver. Etterpå tar han en pause.

Grensesetting som dette krever at du definerer et startpunkt og et sluttpunkt. Hvis du trekker opp noen slike grenser for deg selv, vil du bli både mer produktiv og mer fornøyd her i livet, mener forfatteren. 

Saken fortsetter under annonsen