IKM-gründer Ståle Kyllingstad nevner HMS-arbeid som et eksempel på noe som har blitt en hellig ku i oljebransjen. – Jeg har fått varsel fordi det mangler dopapir. Dette har gått for langt, sier han.

Foto

Jarle Vines (CC BY-SA 3.0)

Frykter kompetanseflukt

Publisert: 21. februar 2014 kl 08.47
Oppdatert: 21. februar 2014 kl 09.32

Oljeleverandør og IKM-gründer Ståle Kyllingstad liker ikke dagens utvikling, som er preget av mangel på oppdrag innen oljefelt- og feltutbygging. Han er redd vi går mot en utvikling der norsk kompetanse forsvinner fra sokkelen.

 

– For meg er det viktig å understreke at oljeselskapene får de leverandørene de fortjener. Ønsker de å opprettholde vår aktivitet, er de nødt til å bruke oss, sier Kyllingstad til DN.no.

Han peker på et generelt lavt aktivitetsnivå, og mener at oljeselskapene må ha en jevn utbyggingstakt.

– De kan ikke bråbremse og slutte å bruke oss. Jeg tror de har interesse av å beholde oss, for eksempel når Johan Sverdrup kommer for fullt om et par år, sier Kyllingstad til nettstedet.

Kontraktene til utbyggingen av Johan Sverdrup vil komme fortløpende fra tidspunktet for plan for utbygging og drift, som planlegges levert tidlig i 2015, tror han.

Nylig møtte Oljeservicegründeren statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og olje- og energiminister Tord Lien for å diskutere norsk konkurransekraft.

Saken fortsetter under annonsen