For opptatt av å dyrke sine feil?

Publisert: 15. september 2014 kl 09.48
Oppdatert: 15. september 2014 kl 09.48

Redsel for å gjøre feil kan være nok til at man lar være å starte opp en virksomhet. Man må imidlertid være forberedt på at en del ting kan gå galt i starten, og dermed har det da også spredd seg en holdning om at man ikke skal være redd for å gjøre feil. Det er lov å gjøre feil.

I en del tekniske oppstartmiljøer har imidlertid denne typen holdninger fått vokse seg for dominerende, skal man tro en artikkel på nettsiden til den amerikanske TV-kanalen CNBC. Å være positiv til feil, samt å feire sine feil, er blitt normen, hevdes det.

Selskaper er åpne om feil de har gjort, og snakker gjerne om dem i offentligheten. Det er positivt å lære av sine feil, men dyrkingen av det å gjøre feil kan gå for langt, mener kritikerne. Selv om mange har feilet først, er det ingen garanti for at feil i fortiden gir suksess i fremtiden.

Et argument er at «feiring» av feil kan være negativt er at det blir en hvilepute og unnskyldning for å ikke gå inn med 100 prosent innsats.

En annen grunn til å ikke gå for høyt på banen med å dyrke feil som er gjort, er at man ofte har tapt andre menneskers penger. Mange medarbeidere kan dessuten ha mistet jobben.

Saken fortsetter under annonsen