Få mer ut av åpen innovasjon

Publisert: 3. februar 2014 kl 16.40
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.05

Skal du få resultater av innovasjon der brukere, eksterne og interne deltar i utvikling, må selskapet som jager resultater selv dyrke og støtte metoden. Resultatene i åpen innovasjon kommer ikke av seg selv.

Hvis man vil lykkes med åpen innovasjon, er det særlig tre tilnærmingsmåter som bør være på plass, ifølge en studie fra European School of Management and Technology Berlin (ESMT) som er omtalt hos Management Issues:

Proaktiv oppmerksomhet
Istedenfor å vente på forslag, bør selskapet sparke i gang kommunikasjonen med noen forslag som er utviklet internt. Det stimulerer til debatt.
Reaktiv oppmerksomhet
Stillhet dreper innovasjon. Selskapet bør respondere på forslag, og gi uttrykk for at de setter pris på innspillene som kommer.
Påskynde og inspirere prosessen
Ikke undervurder tiden, kreftene og engasjementet som kreves for å lykkes. Det er særlig viktig å bruke tid på nye brukere og de tidlige trinnene i bidragene de kommer med. Etabler en prosess for å hente inn, vurdere og respondere.

ESMT-studien oppsummerer innovasjonsrutiner i bortimot 24.000 organisasjoner som benytter onlineløsninger for tilbakemeldinger og innspill. Selskapene kommer fra i ulike bransjer. De utløsende faktorene for suksess varierte, men punktene som er listet opp ovenfor gikk igjen.

Saken fortsetter under annonsen