Foto

Dreamstime.com

Et par meningsløse intervjuspørsmål

Publisert: 10. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 10. desember 2014 kl 09.46

Noen av de spørsmålene som stilles under jobbintervjuer er ikke egnet til stort annet enn å kaste bort både intervjuerens og kandidatens tid. Det mener Business Insider, som har plukket opp noen eksempler på dårlige spørsmål fra LinkedIn-siden til tidligere rekrutterer Stephan Tjaden.

Et lite nyttig spørsmål er: «Hva synes du om din nåværende sjef?» Her kan du ikke regne med å få ærlige svar. Hvis det er noe som skurrer, vil kandidaten sannsynligvis holde tett om det.

Tjaden mener ikke bare at spørsmålet er lite nyttig. Han mener også at det er et spørsmål det ikke er rettferdig å stille kandidaten. Det setter kandidaten i en ukomfortabel posisjon og inviterer dem til å si ting som kan bli brukt mot dem på et senere tidspunkt.

Ett annet spørsmål som har lite for seg, er ifølge Tjaden: «Hvordan håndterer du konflikter?» Grunnen til at dette spørsmålet er lite nyttig, er at det blir så bredt at det blir lite relevant. Skal kandidaten kunne svare på dette spørsmålet på en vettug måte, må spørsmålet bli smalere. Tjadens forslag er å gi kandidaten et hypotetisk scenario hvor han kan svare på hvordan han ville ha løst situasjonene.

Saken fortsetter under annonsen