5 intervjuspørmål for å finne innovatørene

Publisert: 4. april 2014 kl 09.36
Oppdatert: 7. april 2014 kl 08.47

Det hevder Lisa Bodell, grunnlegger og sjef for selskapet futurethink, i et innlegg hos Strategy&Business.

Hun mener det handler om å ha hode for å tenke detaljer samtidig som man fokuserer på det store bildet. Det handler om å ha evne til å tenke både kvalitativt og kvantitativt, men også om å knytte en vill ide opp mot virkeligheten og få den ut til et marked. Innovasjonspotensialet til bedriften øker når du har medarbeidere som tenker utenfor boksen og har evne til å koble sammen ideer, og Bodell mener at du har større sjanse til å finne disse menneskene hvis du stiller gode spørsmål under jobbintervjuet.

Gründeren mener at gode innovatører er i stand til å gi deg innblikk i måten de jobber på og at de ikke har vanskelig for å fortelle deg om sin egen tilnærming og forventede resultater. De er også åpne om utfordringer de møter og kan gi deg detaljene. Du skal imidlertid være mer skeptisk hvis du får inn kandidater som bruker en litt ullen forretningssjargong, uten å klare å være spesifikke. Vær også på vakt hvis de har en tendens til å fortelle historiser om innovative prosjekter som ikke er deres egne.

Lisa Bodell har en lang liste med spørsmål for å finne frem til innovative medarbeidere. Dette er fem av spørsmålene hun bruker:

  • Hvis du fikk en måned til disposisjon og et budsjett på 50 000 dollar som du kunne bruke til det prosjektet du ville. Hva ville du gjort?
  • Hvilke nye kundesegmenter vil vokse frem i løpet av de neste fem årene? Hvordan vil disse kundene oppdage våre produkter?
  • Hva gjør du når du må ta en rask beslutning men ikke har særlig mye data til rådighet?
  • Fortell meg om en beslutning du har tatt i en svært presset situasjon.
  • Du har lagt frem en svært god idé for ledelsen, men de ga ikke sin tilslutning. Hva ville ditt neste trekk vært?
Saken fortsetter under annonsen