Spis lunsjen din sammen med andre – det hjelper på produktiviteten, mener Ekaterina Walter.

Foto

Shutterstock.com

2 produktive vaner

Publisert: 13. mai 2014 kl 10.11
Oppdatert: 14. mai 2014 kl 10.10

Ekaterina Walter, fagbokorfatter, gründer og leder hos Branderati, beskriver seg selv som en svært produktiv person i et innlegg på LinkedIn. Hun gaper tidvis over mye, og mener at hun på veien har lært noe både om sine egne begrensninger og om hvor mye kraft det kan ligge i produktivitet.

Walter har også jobbet sammen med flere ekstremt produktive innovatører, og mener å ha plukket opp noen vaner hun ser at produktive mennesker er konsekvente på å gjennomføre. Dette er et par av dem:

  • De spiser ikke lunsj alene på kontorplassen sin.
    Lunsj på ti raske minutter i ensomhet, vil ikke gjøre deg mer produktiv, argumenterer Walter. Én ting er at det ikke er optimalt helsemessig, en annen konsekvens er at du mister verdifull kontakt med andre mennesker. Ekaterina skriver at det gjelder å innse at noen ganger er det faktisk nettverket ditt som gjør deg raskere, bedre og smartere. Hun oppfordrer folk til å bruke lunsjpausen og andre pauser til å bli bedre kjent med andre, hjelpe andre og diskutere prosjekter. Fordelene er mange. Du får større tilgang på informasjon. Gode relasjoner gjør også at folk blir mer villige til å hjelpe deg ved behov.
  • De bevilger seg daglig noen produktive tidsblokker.
    Finn ut når på dagen du er mest produktiv, og sett av et stykke tid på dette tidspunktet på døgnet til å jobbe målrettet og fokusert. Det viktige her er å sørge for at du ikke blir forstyrret i dette tidsrommet. Hvis du klarer å opprettholde det skarpe fokuset, vil kreativiteten øke og resultatene av arbeidet ditt bli bedre. Du vil også oppdage at du jobber raskere, mener Walter.
Saken fortsetter under annonsen