Økonomidirektøren i ny rolle

Publisert: 20. november 2013 kl 13.06
Oppdatert: 20. november 2013 kl 13.06

Kommunikasjon til ulike interessenter er strategisk avgjørende ved forandringer, og i dette bildet har også den øverste sjefen for økonomi i et selskap en kommunikasjonsrolle å fylle. Økonomidirektørens oppgave er å sikre at hele finans/økonomiavdelingen kommuniserer klart og tydelig om nye tiltak, oppgaver og målsettinger.

Dette mener Tor Magne Lønnum, finansdirektør i danske Tryg. I en kommentar i danske Økonomisk Ugebrev forteller han om hvordan håndtering av kommunikasjon blir en stadig viktigere del av hverdagen i Trygs konsernfinans-avdeling, skriver business.dk.

Det stod ingenting om kommunikasjon i økonomidirektørens lærebøker, men Lønnum har etter hvert erkjent følgende: Den viktigste endringen i en finansdirektørs rolle i ledelsen i store virksomheter er behovet for å håndtere kommunikasjon.

Selv om Lønnum besitter mye og tung tallkompetanse, argumenterer han for at kommunikasjon er en nøkkel for å gjennomføre forandringer. Han viser også til at det er kommunikasjon som gjør at forandringer får støtte av relevante aktører. Lønnum peker ut fire grupper det er spesielt viktig for en økonomidirektør å kommunisere med: Styret, kollegene i konsernledelsen, investorene og organisasjonen.

Saken fortsetter under annonsen