Generelt permitteringsvarsel til over 300 Jøtul-ansatte

Publisert: 11. november 2013 kl 08.44
Oppdatert: 12. november 2013 kl 11.15

Ratos betalte 235 millioner kroner for 62,5 prosent av Jøtul-aksjene i 2006. Selskapet økte i sommer eierandelen til 93 prosent.

De tre første kvartalene i år har Ratos tapt nærmere 100 millioner kroner av en omsetning på i underkant av 600 millioner. Tar man med resultatet for de siste to årene er det akkumulerte underskuddet rundt 350 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Selskapet har tidligere gjennomført store nedbemanninger, og så sent som i oktober sendte selskapet ut et generelt permitteringsvarsel til samtlige ansatte ved hovedkvarteret på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, skriver avisen.

10 personer er foreløpig permittert, mens de øvrige 640 ansatte i Jøtul-konsernet arbeider som vanlig.

Administrerende direktør Stein Erik Bjørni sier til Fredrikstad Blad at ingen hittil er permittert som følge av varselet. Selskapet varslet imidlertid tidligere i høst at 31 ansatte måtte gå, og enda flere kan miste arbeidsplassen sin.

– Jeg kan ikke utelukke noe som helst. Når det er sagt, så er det ingenting som er planlagt, men jeg kan ikke gi noen garantier på at det ikke kommer til å bli ytterligere nedskjæringer, sier styreleder Anders Lindblad.

Saken fortsetter under annonsen