Foto
Arne9001 | Dreamstime.com

3 ting du ikke bør si under en presentasjon

Publisert: 21. november 2013 kl 15.53
Oppdatert: 22. november 2013 kl 08.12

I en artikkel hos PR Daily listes det opp en lang rekke fraser de mener du bør holde deg unna når du går på scenen for å holde foredrag. Her er tre av dem:

  • Dere kan antageligvis ikke lese dette, men...
    Hvis publikum ikke kan lese de plansjene du viser fram, hvorfor viser du det da fram?  En vanlig årsak er ifølge PR Daily at foredragsholdere ikke tar seg tid til å lage gode plansjer. Det hele kompliseres ytterligere hvis foredragsholderen snur seg mot skjermen og forsøker å trekke poenger ut av den for fullpakkede og ineffektive informasjonen. Moralen er: Hvis du tror at folk ikke kan lese det du skal presentere, gjør noe med det.  
     
  • Jeg har egentlig ikke hatt tid til å forberede meg, men...
    Hvis du forteller ditt publikum dette, annonserer du at det kan bli en pinlig seanse. Du forteller imidlertid også at dette ikke er viktig for deg. Ingenting av dette taler til din fordel. Med andre ord: Hvis du ikke er så godt forberedt som du burde vært, ikke fortell det til publikum. Og – forbered deg bedre neste gang.
     
  • Jeg har mye informasjon jeg skal dekke, så det er best jeg kommer i gang
    Dette er selve dødskysset, hevder PR Daily. Når publikum hører dette, forventer de at det vil bli kjedelig. Å bruke uttrykk som ”å dekke” noe, gir et signal om at det du skal si er uklart. Rådet er: Neste gang du føler at du har for mye du skal igjennom – kutt ned på mengden. Velg ut det du mener er mest nyttig for at ditt publikum skal lykkes i sitt eget liv og virke.
Saken fortsetter under annonsen