stordalen_spx.jpg

– Et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det

Publisert: 7. mai 2012 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Petter Stordalen synes hoderullingen i Orkla likner på framgangsmåten da han selv måtte gå fra et selskap hvor Stein Erik Hagen var storeier. Dette skrev Dagbladet i papirutgaven på lørdag.

Mandag i forrige uke måtte Bjørn Wiggen (52) gå på dagen som konsernsjef i Orkla, etter lekkasjer om dette i pressen. Torsdag skjedde det samme med administrerende direktør Torkild Nordberg (54) i Orkla Brands. Stein Erik Hagen (55) er hovedeier og styreformann i Orkla.

Kjenner igjen prosessen

Petter Stordalen sier til Dagbladet at han kjenner igjen prosessen.

Hagen  var toneangivende storeier i kjøpesenterkjeden Steen & Strøm da Stordalen mistet jobben som sjef for kjøpesenteret i 1996.

–Det var overraskende, at jeg ble presset ut, og at det var styrelekkasjer til pressen, sier han om likhetene mellom den gangen og nå.

– Det var ingen prosess, det var ingen diskusjoner, ingen begrunnelse, så jeg syntes den gangen og i dag at det var et skoleeksempel på hvordan man ikke skal gjøre det, sier Stordalen videre

Saken fortsetter under annonsen

Stordalen er ikke bitter. Han har ved flere anledninger, blant annet i et tidligere intervju med Økonomisk Rapport, fremhevet at det at han fikk sparken i Steen & Strøm var starten på hans hotelleventyr.