Venter større inntjening

Publisert: 3. september 2003 kl 10.58
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Dataverden skjelver i buksene. Og antivirusselskapene har hatt hendene fulle med arbeid for nye og eksisterende kunder som har fått virusinfiserte e-postmeldinger. Virusekspertene forteller at de siste ukene er noe av det verste verden har opplevd når det gjelder virus - hittil. Virusekspert Stein Møllerhaug i datasikkerhetsselskapet Symantec sier at pågangen etter support har roet seg betydelig de siste dagene, men at selskapet venter nye virusangrep. - Det eneste vi kan spå med sikkerhet, er at flere angrep vil komme, sier Møllerhaug. Han avviser at antivirusselskapene gnir seg i hendene når uønskde ormer åpner e-postprogram slik at såkalt søplemail slipper gjennom,

og at antall nye kunder ikke er så høyt som man kan få inntrykk av i media. Men siden SoBig.F-viruset hadde sitt første utbrudd, har Symantec-kursen steget med 12 dollar til dagens kurs på 54 dollar. - Økningen er ikke basert på reelle salgstall, men markedets forventning til økt etterspørsel. Og når bedriftene nå innser at de faktisk trenger antivirusprogram, venter Symantec og det norske antivirusselskapet Norman pågang fra flere nye kunder.

Heller ikke hos Norman har SoBig.F vært noen gullgruve - foreløpig. - Men vi regner med at virusangrepet skaper økt bevissthet omkring IT-sikkerhet og behovet for å beskytte seg og bedriften mot liknende angrep. Og på sikt kan flere kunder helt klart bety økte salgsmuligheter og flere kroner inn til selskapet, sier administrerende direktør Henning Hansen i Norman. Han forventer en økning i etterkant av viruset SoBig.F både av privat- og bedriftskunder. I fjor omsatte selskapet for 245 millioner totalt, 35 prosent av inntektene kom i Norge. I år er det trolig duket for en omsetningsøkning.

Saken fortsetter under annonsen