Svenskt Näringslivs nye leder: Utfordringer i kø

Publisert: 13. oktober 2003 kl 12.00
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ebba Lindsö har overtatt som administrerende direktør i Svensk Näringsliv etter Göran Tunhammar. Milliardtap og et sviende nederlag i EMU-valget må gjøre ettersmaken for Tunhammar bitter. Kritikerne sier at Svensk Näringsliv ikke har nådd ut i debatten. Ebba Lindsö får oppgaven med å gjenopprette tilliten blant Svensk Näringslivs medlemmer.

Det svenske tidsskriftet Affärsvärlden lister opp en rekke utfordringer for Svenskt Näringsliv i tiden fremover. For det første må organisasjonen holdes sammen. Organisasjonen består av 57.000 bedrifter med ulike interesser, og det kreves diplomati å holde en så stor organisasjon sammen. Det må også skapes en tillit hos allmennheten. Uten tillit er alle kampanjer bortkastede penger. I tillegg må Ebba Lindsö gi Svenskt Näringsliv et ansikt utad. Organisasjonen må også etableres som en tung part i relevante næringslivsspørsmål. Svenskt Näringsliv tar hvert år inn en halv milliard svenske kroner fra medlemsbedriftene. Pengene må brukes bedre og det må vises for medlemmene, hevder Affärsvärlden.

- Tillitsveksten er, og har vært, vår viktigste spørsmål siden Svensk Näringsliv ble startet i 2001, men i opinionsarbeidet har vi vært splittet og hatt for mange baller i luften, sier Signhild Hansen, styreleder i Svenskt Näringsliv og administrerende direktør i Svenska Lantchips.

Ebba Lindsö kommer fra stillingen som sjefredaktør for Tidningarnas Telegrambyrå (TT) hvor hun jobbet fra 1999. Hun har tidligere også vært sjefredaktør i Affärsvärlden fra 1997 til 1999. Før det jobbet hun med egen virksomhet og som skipsmegler i Saléninvest/ Salenia.

Informasjonsdirektør Finn Langeland i NHO kjenner ikke Ebba Lindsö personlig, men mener hun har en interessant bakgrunn.

- Vi har det beste inntrykk av Ebba. Det er spennende å få en kvinne inn i stillingen som sjef for Svenskt Näringsliv. Erfaringen hennes som sjefredaktør for TT er relevant og det må være en interessant karrierevei for henne å gå, sier Finn Langeland.

Saken fortsetter under annonsen