Stor forventning til ØRs forventningsbarometer

Publisert: 14. november 2002 kl 14.01
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00


Økonomisk Rapports forventningsbarometer er blitt en viktig indikator for å kunne forutsi den økonomiske utviklingen her i landet. Så viktig at vi blir nedringt med spørsmål om når neste måling blir offentliggjort.

Og derfor; en ekstra service overfor lesere: Neste forventningsbarometer blir offentliggjort i neste utgave av Økonomisk Rapport. På ØRs websider blir indikatoren lagt ut onsdag 27. november kl. 07.00.

Det var Økonomisk Rapport som for vel ti år siden tok initiativet til å få en egen forventningsindikator her i landet etter mønster av amerikanernes «Consumer Confidence». Etter hvert ble Sparebankforeningen i Norge og Norsk Gallup en del av teamet rundt forventningsindikatoren som måler det norske folks planer for konsum i tiden som kommer. Går indikatoren ned, tyder det på pessimisme og mindre konsum. Går den opp er det optimismen som rår og pengene sitter løsere.

Etter at indikatoren de to siste kvartalene har beveget seg svært lite, knytter det seg nå et stort spørsmål til resultatet av siste kvartals måling. Spørsmålet er om den økende arbeidsledigheten slår ut i økt pessimisme. Men det får du altså svar på 27. november.

Saken fortsetter under annonsen