Spekulereri valutalån

Publisert: 14. november 2002 kl 13.50
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Kommunikasjonshuset Dinamo misliker det høye norske rentenivået, og flytter derfor gjelden sin mellom norske kroner, japanske yen, sveitsiske franc og amerikanske dollar.

Dinamo-konsernet har en gjeld på mellom 60-65 mill. kroner, som er tatt opp med sikkerhet i selskapets eiendommer på Lagåsen og Hafjell.

Helt ufarlig er ikke Dinamo-lagets valutaspekulasjon, men der i gården er det feigt å sikre sine valutalån.

Det er fem år siden Dinamo begynte å ta opp lån i utenlandsk valuta for å nyte godt av «mye lavere rente», ifølge adm. direktør Jan Økern (bildet) i Dinamo Norge AS.

Økern opplyser at det er han selv som har mandat til å håndtere Dinamos lån i utenlandsk valuta, og han baserer seg på sin egen kompetanse på området.

- Men jeg informerer alltid ledergruppen om hva jeg har gjort, understreker Økern, som avstemmer sine transaksjoner mot valutaavdelingen i Finansbanken.

Jan Økern hevder at Dinamo Norge AS så langt er kommet bra ut av sine valutalån, og anslår årlig agio til å ligge mellom to og fem mill. kroner.

Saken fortsetter under annonsen

Dinamo-direktør Jan Økern understreker at han tenker langsiktig. Av og til går det likevel fort i svingene. En fredag møtte vi Jan Økern på Lagåsen. Da hadde han nettopp gått ut av dollar, og flyttet lånene over i norske kroner. Mandagen etter var Dinamo-gjelda tilbake igjen i dollar.