Slutter aldri på skolen

Publisert: 12. september 2003 kl 14.20
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Avgangsstudentene ved norske universiteter og høyskoler har aldri hatt noen sterk tradisjon med å holde kontakten etter at de har forlatt skolebenken. USA har derimot lange tradisjoner med nettverk, og nå blåser også Handelshøyskolen BI nytt liv i sin alumniorganisasjon. Alumni er latin og betyr uteksaminert kandidat eller tidligere student.

I høst lanseres BI Alumni Nettverksbase for alle graduerte masterstudenter fra MBA, MSc og Master of Management. Samtidig inkluderes alle avgangstudenter på sivil og diplomnivå helt tilbake til 1995. Det betyr at antall potensielle brukere til basen nærmer seg 20 000 tidligere BI, NMH og NVH studenter.

- BI Alumni er et ressurssenter for nettverksbygging og faglig oppdatering, sier alumnisjef ved BI, Espen Haugerud. - Det nettverket du klarer å bygge opp, og relasjonene du klarer å beholde fra studietiden, er nå viktigere enn noensinne. Spesielt gjelder det i arbeidslivet, sier han.

Undersøkelser viser at så mye som 70 prosent av ledige stillinger ikke blir utlyst. Her er det et stort potensial for å formidle og rekruttere personer fra alumninettverket.

Håpet er at folk i nettverket og databasen skal dra veksler på hverandres erfaringer. Via BI Alumnis samarbeidspartnere får alumniene tilgang til et nett av profesjonelle karriereutviklere og coacher som kan hjelpe dem videre i

faglig og personlig utvikling. Men BI Alumni er ikke kun en base på Internett. Nettverksbygging og faglig oppdatering tilbys også gjennom fysiske møteplasser som temasamlinger, konferanser og seminarer.

Saken fortsetter under annonsen