Norwegian legger seg flat

Publisert: 16. oktober 2002 kl 14.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Advokat Bjørn Kjos, som ikke bare er arbeidende styreleder, men nå også daglig leder i lavprisflyselskapet Norwegian, har lagt advokatgjerningen til side på foreløpig ubestemt tid. Han nedprioriterer sine godt betalende forretningsklienter og legger seg helt flat for lavest mulig betalende flykunder.

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Vi har bare vært nødt til å styrke management i selskapet. For etter bare vel en måneds tid går det over all forventning, sier han.

- Vi har opprettet to nye call-sentre, ett på Gardermoen og ett på Fornebu i tillegg til det vi har i Tromsø. Kundene har nemlig klaget over at de må vente altfor lenge på telefonen. Det er vi helt enige i. Det er dårlig gjort å behandle kunder på den måten. Derfor har vi lagt oss flate og har ansatt flere til å ta seg av telefontjenesten, sier Bjørn Kjos som er strålende fornøyd med utviklingen i flyselskapet. Status etter fire ukers drift er 65.000 passasjerer. Et vesentlig større antall kunder og vesentlig mer penger i kassa enn forventet.

- Hva med forsinkelser?

- Svært få. Og vi har bare hatt en kansellering så langt. Det er ikke verst på over en måned, sier Kjos. Han skryter av godt belegg og særlig god vekst på rutene til Bergen og Stavanger. I tillegg regner han med å kunne fly mer effektivt og komme i gang med morgenrutene til Tromsø når alle Norwegians egne fly er på plass.

- Og prisene?

- Så snart vi kommer opp i volum, så skal prisene enda lengre ned. Det er hele vitsen med et lavprisselskap, sier Bjørn Kjos.

Saken fortsetter under annonsen