Vil ha rederi-milliardene

Publisert: 18. februar 2010 kl 08.40
Oppdatert: 18. februar 2010 kl 12.51

Dommen i Høyesterett ga rederne medhold i at kravet om tilbakebetaling av den opparbeidede skattekreditten de hadde fått for ikke å flagge ut, brøt mot Grunnloven. Næringsministeren mener rederne fortsatt skylder denne skatten og har bedt finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) finne lovlige måter å kreve inn milliardene på, skriver VG.

- Det er ikke noen tvil om at det er en skattesum der, det sier Høyesterett også. Det er størrelsen på den, og måten den skal betales på, som er spørsmålet, sier Giske, som legger til at heller ikke rederne bestrider at det er en skattekreditt.

Men hos rederne blir Giskes krav blankt avvist, skriver VG.

- I denne saken var det en klar forståelse mellom rederiene og myndighetene at saken skulle avgjøres i rettsapparatet, sier admin. dir. Sturla Henriksen i Rederiforbundet.

Finansministeren har tidligere sagt at departementet vil undersøke hvilket forhandlingsrom regjeringen kan ha med rederne, etter at dommen falt i forrige uke.

I tillegg har næringsministeren varslet at han vil se på statsstøtten til de 11 000 sjøfolkene i norske rederier. Hvert år betaler staten 1,75 milliarder kroner over statsbudsjettet for å sikre norske arbeidsplasser på norskregistrerte skip, skriver E24.

Saken fortsetter under annonsen