Jon Fredrik Baksaas

Telenor håper på ankesak

Publisert: 29. september 2009 kl 14.19
Oppdatert: 1. oktober 2009 kl 10.22

En domstol i den sibirske byen Tyumen skal onsdag ta stilling til erstatningen på 1,73 milliarder dollar som Telenor er dømt til å betale en minoritetseier i det russiske teleselskapet Vimpelcom.

Erstatningssaken bygger på en domstolsavgjørelse om at Telenor har benyttet sin innflytelse i VimpelCom til å hindre selskapet i å gjøre et oppkjøp i Ukraina, og dermed har påført de andre aksjonærene et tap.

I tillegg har namsmannen i Moskva bestemt at Telenors aksjer i Vipelcom skal tvangsselges for å dekke erstatningskravet.

Håper på fellende dom

Ifølge Reuters håper Telenor på en fellende dom i den sibirske retten, fordi det åpner for muligheten til å anke saken til en høyere instans i Moskva.

- Vi ser etter et neste steg som kan gi oss mulighet til å få saken vurdert i Moskva, fremfor i Sibir, dersom det kommer en ny dom her, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas til Reuters.

- Etter min mening vil denne saken bli løst på en annen måte enn å selge våre aksjer i Vimpelcom, selv om vi ikke kan utelukke den muligheten, legger han til.

Saken fortsetter under annonsen