Omstridt innlegg fra Grieg

Publisert: 30. september 2009 kl 09.29
Oppdatert: 30. september 2009 kl 11.38
14. august i år hadde Elisabeth Grieg en kronikk på trykk i Dagens Næringsliv (DN) hvor hun gir skryt til den norske velferdsmodellen. Hun ga blant annet uttrykk for at det ikke nødvendigvis er det samlede skattetrykket som er problemet i Norge, men at det er innretningen som er viktigst.

Dette har utløst protester og sterke reaksjoner blant medlemmene i rederiforbundet, skriver DN i dag.

Skipsreder Dan Odfjell mener Grieg driver med «uheldig selvforherligelse», og har bedt om at det må avklares om dette er vurderinger styret i Rederiforbundet står bak. Andre redere som reagerer er Fred. Olsen. Han skal ha tatt opp innholdet i kronikken på et årsmøte

Debattinnlegget er skrevet av Grieg som styreleder i Grieg Shipping Group og medeier i Grieg Gruppen i Bergen, ikke som president og øverste tillitsvalgte i Norges Rederiforbund, skriver avisen.

Konfrontert med kritikken svarer Grieg at hun er opptatt av å tale næringslivets sak, men at hun ikke vil kommentere synspunkter utover det.

- Vi har taleføre og meningssterke medlemmer, noe som er et gode for enhver organisasjon. Da må vi også akseptere at det kan være ulike synspunkter på temaer vi engasjerer oss i, sier Grieg.

Grieg er ikke enig i at hun som president i forbundet bare kan uttale seg i egenskap av det, og ikke som næringslivsleder eller samfunnsborger, men tar til etterretning at det er en «hårfin balanse».

Saken fortsetter under annonsen

- Jeg har for øvrig også fått usedvanlig mange positive tilbakemeldinger på kronikken både i og utenfor forbundet, legger hun til