Mange tusen arbeidsplasser i fare

Publisert: 9. februar 2010 kl 09.00
Oppdatert: 1. mars 2010 kl 09.42

Leder i Fellesforbundet Arve Bakke mener de store forskjellene i pris mellom anbudet fra koreanske Hyundai og Aker Solutions på ny reiser spørsmål om vi ser et eksempel på skjult statsstøtte i konkurranse om store verftskontrakter. Han viser til Petroleumsloven og sier denne slår fast at forvaltningen av ressurser skal bidra til å styrke norsk næringsliv og norsk industriell utvikling. Bakke mener myndighetene må se på virkemidlene en har til å håndheve loven.
- Blant annet kan det være strengere krav til nasjonalt innhold når utbyggingsplaner godkjennes, sier han til Klassekampen.
Italienske Eni er operatør på Goliat-feltet. I går ble det klart at koreanske Hyundai Heavy Industries fikk kontrakten på 6,9 milliarder kroner byggingen av en plattform i forbindelsen med utvinningen av feltet.
- Vi er ikke i stand til å si hvor mage arbeidsplasser som står i fare, men vi anslår 7-8 000 årsverk. Tar vi med underleverandører snakker vi om det dobbelte, sier Atle Teigland konserntillitsvalgt i Aker Solutions.

Saken fortsetter under annonsen