Frykter for en kroneboble

Publisert: 19. februar 2010 kl 09.03
Oppdatert: 19. februar 2010 kl 09.50

For samtidig med at det ventes en konsumvekst på 5,5 prosent i år - fordi norske husholdninger fortsetter den kjøpefesten som ble avbrutt av finanskrisen - spår Statistisk sentralbyrå "en langvarig, men moderat lavkonjunktur" i Norge og i Europa, skriver Dagens Næringsliv.

- Hvis Norges Bank fortsetter å heve renten og problemene i Europa fester seg, kan vi få en eurokurs på 7,50 kroner, sier Andreassen, som ikke er alene om å spå en sterk krone.

- Vi har en kursprognose på 7,70 om 12 måneder, sier seniorøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities til Dagens Næringsliv.

- Åtte blank, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets, og regner med at tilbakevendingsmekanismen - i dette tilfellet at euroen ender tilbake på utgangspunktet - vil slå inn.

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets tror eurolandene får orden på økonomien etter hvert og at fokuset på kronen styrkes og Norges Bank vil levere færre renteøkninger enn markedet regner med nå - og med det svekkes slik at euroen vil ligge på mellom 8,20 og 8,40, skriver Dagens Næringsliv.

Saken fortsetter under annonsen