Rune Bjerke.

Får stempel som ikke troverdig

Publisert: 22. februar 2010 kl 09.10
Oppdatert: 23. februar 2010 kl 08.57

I næringskomiteen og kontrollkomiteen på Stortinget reagerer flere på at Bjerke har vedtatt boten på 12 millioner kroner fra Økokrim, samtidig som han fremholder at de ikke har gjort noe galt, skriver VG.

- Det er merkelig å akseptere en bot for forhold som er sterkt beklagelige hvis de har funnet sted, og samtidig si at man er uskyldig. Innsidehandel er veldig alvorlig. Derfor havner måten selskapet har håndtert saken på, i et merkelig lys, sier Terje Aasland (Ap), leder i næringskomiteen på Stortinget og representant for samme parti som næringsminister Trond Giske (Ap), som forvalter statens eierandel på 34 prosent i DnB NOR.

Per-Kristian Foss (H) i kontrollkomiteen er enig:

- Det er påfallende at de insisterer på at de ikke har gjort noe galt, samtidig som de vedtar boten. Når man vedtar en bot, godtar man også implisitt skyldspørsmålet. Da synes jeg man skal slutte å prosedere mot påtalemyndigheten i mediene, sier Foss.

DnB NOR-sjef Rune Bjerke fastholder imidlertid at selskapet mener at ingenting galt er gjort i saken.

- Det er andre hensyn som har gjort at vi likevel har vedtatt boten. En rettslig prosess ville ta tre år, trolig gått gjennom tre rettsinstanser, gitt stor oppmerksomhet og kostet store ressurser. Vi har hatt saken hengende over oss i halvannet år. På et eller annet tidspunkt må vi avslutte, sier Bjerke til VG. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen