Drømmer om sommerhytter

Publisert: 22. februar 2010 kl 14.41
Oppdatert: 1. mars 2010 kl 09.50

Feriehus-formidleren Novasol har 40 prosent økning i antall hyttebookinger for juli måned, sammenliknet med samme tid i fjor.

- Jeg tror helt klart at den kalde og snørike vinteren har gitt folk ekstra behov for å drømme om en varmere årstid. Det som da er gledelig for vår del, er å se at den norske hyttedrømmen fortsatt står høyt i kurs, sier daglig leder Grete Sexe i Novasol.

Tallene for sommerens belegg på Novasols hytter viser at mange vil ha sommerhytta på plass tidligere enn vanlig. For juni er det en økning på 30 prosent, mens hyttebookingene for fellesferiemåneden juli er booket opp 40 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Ny trend

Tallene for januar og februar viser en liknende økning, med 40 prosent vekst. Også foreløpige bookinger i mars viser god vekst.

- Disse tallene skyldes nok at påsken starter i slutten av mars, så det legger vi foreløpig ikke så stor vekt på. For oss er det mer interessant å se at hytteopphold gir mersmak. Vi har en stigning i antall døgn folk bor på hyttene, et helt døgn mer i snitt enn i fjor. Det er et godt hopp opp, og kan antyde en ny trend hvor vi ønsker å falle til ro på ett sted framfor å skulle få med oss alt på noen korte ferieuker, forklarer Sexe.

Saken fortsetter under annonsen