Mediepulsen: Litt russepreg

Publisert: 16. oktober 2002 kl 14.31
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Arne Blystad på raid igjen, kunne DN fortelle over sin lørdagsforside. Ganske spennende, men hadde jeg ikke allerede lest noe om dette?

Tvilen fikk meg til å sjekke på nettet, og jo: allerede før fire om ettermiddagen fredagen før skrev iMarkedet om «Rustad ute etter Otrums pengebinge». I artikkelen ble også Arne Blystad trukket frem som en som krever mer utbytte.

Nesten to og en halv time senere dukket saken opp på dn.no: «Rustad vil raide Otrum».

Igjen vinkles det på Riulf Rustad, mannen som måtte gå fra stillingen som finansdirektør i Storebrand for noen år siden. Som har jobbet for Christen Sveaas, er styreleder i Merkantildata, er investor etc.

Den gamle Kosmos-raideren er her utelatt. Men neste dag dukker han altså opp i helfigur i papirutgaven. Kanskje fordi det er folk på avisdesken som husker at Blystad-brødrene for 15 år siden var det for folket som Kjell Inge Røkke representerer i dag, kanskje fordi desken ikke følger så nøye med på nettet?

Eller skjer det fordi ting ikke blir helt «sant» før de havner på trykk? At vi ikke tror det, før vi får se det - på skjermen eller på trykk. Har ikke nettsidene et lite anstrøk av useriøsitet, litt russeavisaktige som de er?

Nei, riktignok er det er gått noen år siden vi bare trodde på NRK (satt på spissen var ikke en nyhet riktig stor før NRK Dagsrevyen hadde bekreftet dens vesentlighet med topplassering); nå setter også DN og Aftenposten like godt dagsordenen - i sine papirutgaver.

Saken fortsetter under annonsen

Men ennå er det altså et stykke igjen til nettutgavene klarer det samme.

Det er også en sannhet å ta med seg når nettets ivrige forkjempere igjen snakker om nye rekorder for sidevisninger, unike brukere og andre statistiske kunstgrep. Så får vi se hvor mange år det tar før også nettnyhetene blir trodd på?