Makaber flyt med Lexmark

Publisert: 16. oktober 2002 kl 14.42
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Har du mottatt en anonym plastflaske med blankt, flytende innhold merket «Ikke drikk innholdet!» i det siste? Slapp av. Det er ikke dårlige kamerater eller fiendtligsinnede konkurrenter som forsøker å prakke på deg metanol. Det er bare skriverleverandøren Lexmark Norge som bedriver markedsføring.

Om all PR er god PR kan vel diskuteres når Lexmark Norge, i skyggen av alle metanolskandalene, sender plastflasker med blankt, flytende innhold som introduksjon til pressekonferanse i baren til Den Norske Opera. Nå forsikrer riktignok markedsavdelingen i Lexmark at i idéen om å sende ut plastflasker sammen med invitasjonen ble unnfanget lenge før sommerferien. Altså før folk døde som fluer eller ble innlagt på intensivavdelingene rundt om i landet etter å ha fått i seg metanol.

Men pressekonferansen kan umulig bli annet enn nedtur for de fremmøtte. For Lexmark ønsker kun å markedsføre sine produkter og «hjelpe norske virksomheter med å forbedre sin dokumentflyt». Det er langt fra tragediene i Operaen og den makabre dramatikken i metanolsakene til «en mer effektiv dokumenthåndtering med Lexmark». Så dette kan vel umulig være annet enn villedende reklame.

Saken fortsetter under annonsen