Lokalradioen setter rekord

Publisert: 5. mars 2003 kl 14.08
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Lokalradioene trosser kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og setter rekord for antall lyttere.

Økonomisk Rapport dokumenterte for et noen uker siden hvordan lokalradioene nedprioriteres av kulturministeren. Frekvensen (der du får inn en radiostasjon på mottakterapparatet ditt) kan betraktes som en lokalradios merkenavn. Likevel opplever flere radiostasjoner at myndighetene tvinger dem til å dele frekvens med nye radiostasjoner. Men nå svarer markedet på tiltale med rekordoppslutning til tross for den politikk som blir ført.

VINNER TERRENG

Sist kvartal hadde lokalradioene totalt 17 prosent daglig oppslutning. Det er en økning på tre prosentpoeng fra samme periode i 2001.

- Jeg tror ikke den positive utviklingen i tallene stopper her, sier styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Thor Olav Reiersdal.

Han mener at folk er opptatt av det lokale, og at lokalradioene kan gi et tilbud ingen andre gjør.

- Dette sammen med en stadig økt profesjonalisering og bedre formatering gjør at lyttertallene øker, sier Reiersdal.

Saken fortsetter under annonsen

Det er ferske lyttertall fra Norsk Gallups radioundersøkelse som viser den gode fremgangen for lokalradio.

ROGALAND

Lokalradiostasjonene tapte mange lyttere ved innføringen av P4 og NRK Petre i 1993, men har siden klatret oppover, og er snart på samme nivå i lyttertall som før 1993.

Rogaland er lokalradiofylke nummer en. Her har lokalradioene hele 27 prosent daglig lytting, etterfulgt av Hordaland med 24 prosent og Oslo/Akershus og Vestfold med 20 prosent daglig oppslutning.