Kvinnemakt i Telenor

Publisert: 2. januar 2003 kl 09.54
Oppdatert: 23. september 2009 kl 14.10

Adm. direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil AS har lenge vært regnet som en av de mektigste kvinnene i norsk næringsliv. Også av Økonomisk Rapport, som i forkant av årets 8. mars-markering utpekte Myhre til Norges nest mektigste forretningskvinne, bare slått av Sparebank 1 gruppens nye ansikt utad, Gunn Wærsted.

Men vi må nå konstatere at Ingvild Myhre ikke lenger klatrer mot toppen i Telenor, og hun har heller ikke rykket inn på andre maktarenaer i løpet av året.

Nylig presenterte konsernsjef Jon Fredrik Baksaas Telenors konsernledelse fra nyttår av. Topplaget teller syv, seks menn og en kvinne. Og kvinnen i Telenormaktens sentrum heter ikke Ingvild Myhre.

Telenors mektigste kvinne bærer navnet Berit Svendsen (bildet), og er konserndirektør med ansvar for teknologi, en posisjon der hun utvilsomt har makt til å forme vår fremtid. Og Fredrikstad-jenta Berit Svendsen kan du lese mer om i Økonomisk Rapport nr. 17, 2000.

Vi skal selvfølgelig ikke utelukke at Ingvild Myhre kommer sterkt tilbake. Men akkurat nå går hun sine karrieremessige hvileskjær.

Saken fortsetter under annonsen