Klubbskifte for Tor Lian

Publisert: 16. oktober 2002 kl 14.22
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Den tidligere så profilerte presidenten for Norges Håndballforbund, Tor Lian (bildet t.h.), har spilt seg opp til å bli en markant talentspeider i det norske næringslivslandskapet.

Han var både vice president og sjef for hodejakt og rekruttering i konsulentfirmaet Cap Gemini Ernst & Young.

Hodejegere har det til felles med idrettsstjerner at de skifter klubb rett som det er.

Nylig meldte Lian overgang til A.T. Kearneys Oslo-kontor der han skal jakte på lag med hodejegerbransjens grå eminense, Thorvald Reinertsen,(bildet t.v.) som Økonomisk Rapport kårer til Norges råeste hodejeger, målt i omsetning.

Lian ble selvfølgelig headhuntet til hodejegerpraksisen i A.T. Kearney, og går nå inn i et firma som krever at visepresidentene leverer en omsetning på minimum 1 mill. dollar. Vi antar likevel at Lian får litt tid til å varme opp før inntjeningen er fullt på plass.

Samtidig som Lian slutter i Cap Gemini Ernst & Young, slutter også den medieprofilerte hodejeger Anne Grethe Solberg for å slå seg sammen med Irmelin Drake i eget firma som skal levere «gender solutions».

Og Cap Gemini Ernst & Young benytter anledningen til å ta en Heidrick & Struggles, de legger likeså godt ned hele sin search- og selection-praksis i Norge.

Saken fortsetter under annonsen