KLP forbereder salg

Publisert: 2. januar 2003 kl 10.01
Oppdatert: 23. september 2009 kl 14.10

Mens eiere og brukere av KLP, Kommunal Landspensjonskasse, knapt har fått med seg at det ikke lenger er mulig å klare seg som et gjensidig selskap, er konsernsjef Bjørn Kristoffersen (bildet) godt i gang med å forberede salget av selskapet.

I et notat til styret (13.09.) opplyser han at Morgan Stanley og Orkla Enskilda Securities er valgt ut som finansielle rådgivere i forbindelse med en mulig fusjon med et annet finanskonsern. BA-HR er valgt som juridisk rådgiver og Tilinghast er bedt om å gi en teknisk vurdering av selskapets substansverdi.

Kristoffersen beregner utgiftene til finansiell rådgivning til 45 millioner kroner, så kommer det 20 millioner kroner til de øvrige. - Et salg av KLP til en annen institusjon er blant de aller største transaksjonene innen finansnæringen i Norden i år. Det har gjort at interessen for å være rådgivere har vært stor og at vi har kunnet velge på øverste hylle, heter det.

Økonomisk Rapport finner grunn til å minne om at noe endelig vedtak på generalforsamling om omdanning og fusjon med et annet selskap ikke er gjort. Men det er kanskje ikke så viktig?

Saken fortsetter under annonsen