Ingen kløpper på aksjekjøp

Publisert: 14. november 2002 kl 13.54
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Adm. direktør Christian Ringnes (bildet) i Eiendomsspar har kjøpt og solgt næringseiendommer gjennom snart to tiår, og kan vise til en imponerende «track record».

- Jeg har vært uforskammet forskånet for nedturer, og det har stort sett gått veldig greit i eiendom, sier Ringnes ubeskjedent.

Derimot har det ikke gått like bra når Christian Ringnes har prøvd seg på tradisjonelle aksjeinvesteringer.

- Nei, jeg har ikke hatt noen spesielt god performance på vanlige aksjeinvesteringer. Jeg har en tendens til å kjøpe når alle andre gjør det, og så holder jeg ut nesten til bunns. Så selger jeg, og så går verden opp igjen. Man kan av og til ergre livet av seg over at man ikke er mer handlekraftig, og klarer å selge seg ut når man ser hvilken vei det gå, sukker Christian Ringnes.

Gjennom investeringsselskapet NSV Invest AS har Christian Ringnes og resten av aksjonærene måttet ta store tap i fjor, og det har ikke gått så fryktelig bra i 2002 heller.

- Det er aldri behagelig å tape penger. Men det er del av spillet. Det er investeringspenger, og ikke penger som betyr en innskrenkning i livsstandarden.

Og Ringnes ergrer seg over pengene han har tapt på aksjene i Otrum, og er heller ikke spesielt lykkelig over å ha skutt inn penger i PR-selskapet Geelmuyden. Kiese.

Saken fortsetter under annonsen

- Det er sølt bort ufattelig mange penger. Det verste er at det er så lett å se hvordan man kunne ha unngått det.