Glimt fra Larvik

Publisert: 28. oktober 2003 kl 15.51
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Larvik kommune har laget en årsrapport som du ikke bruker mer enn tre minutter på å lese. Kommunen understreker at rapporten bare er glimt fra året som gikk.

Årsrapporten er et lite hefte på størrelse med et omslag for disketter, bare mye, mye tynnere. Du kan velge om du vil lese heftet eller bruke en vedlagt CD med samme informasjon.

Hvis du ikke leser teksten, men holder deg til bildene, vil du tro at Larvik fremdeles er i vikingtiden. Der på berget er de tydeligvis stolte av at arkeologene har funnet rester etter det som fremdeles regnes som landets første by, Kaupang. Så her går spennet fra vikingtid til dataalder.

Innimellom kan du lese om kommunenes humankapital, kulturkapital, brukerkapital og flere andre kapitaler, blant dem finanskapitalen, som viser at kommunen hadde et underskudd på 95 millioner fordi de pengene kommunen fikk for salget av sine andeler i E-verk og kraftverk ikke ga den avkastning kommunens politikere trodde de skulle få da de solgte arvesølvet.

Ellers er det ingen opplysninger i heftet som gir grunnlag til å vurdere om kommunen er godt eller dårlig drevet. Men det er ikke Larvik alene om.

Saken fortsetter under annonsen