Frykter flukt fra aksjemarkedet

Publisert: 16. oktober 2002 kl 14.27
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ola og Kari løper i øyeblikket skrikende vekk fra alt som heter aksjer. Nå frykter Aksjonærforeningen at medlemstallet vil falle som følge av den labre interessen for børs og verdipapirer.

- Foreløpig har vi ikke fått nevneverdig med utmeldinger. Men folk som har tapt mange penger på aksjer, vil nok melde seg ut ved å la være å betale kontingenten når regningene sendes ut i mars neste år, sier Knut T. Traaseth (bildet) som er administrerende direktør i Aksjonærforeningen.

Utviklingen er den samme også i Danmark og Sverige.

- Vi regner med at 20 prosent av medlemmene har falt fra i våre naboland, og det er dermed realistisk å regne med samme utvikling i Norge, sier Traaseth. I verste fall betyr det at 1200 av Aksjonærforeningens cirka 6000 medlemmer forsvinner. Lyspunktet i Norge er øremerkede midler til opplysningsarbeid.

- I forbindelse med privatiseringen av Oslo Børs og VPS, skal det settes av cirka 90 millioner kroner i et statlig fond. Pengene skal øremerkes til folkeopplysning om aksjer og børs. Foreløpig er det ikke helt klart hvordan pengene skal disponeres, men vi håper på en snarlig løsning, forteller Traaseth.

Saken fortsetter under annonsen