Folksomt i Hafslund-styret

Publisert: 2. januar 2003 kl 09.59
Oppdatert: 23. september 2009 kl 14.10

Den ferske styrelederen i Schibsted, finansmannen Ole Jacob Sunde, er redd for at han ikke skal greie å håndtere det tallrike Schibsted-styret, som teller 11 medlemmer, inkludert ham selv.

- Dagens styre er lite håndterlig, konstaterer Ole Jacob Sunde, og forsøker å kvitte seg med fire av selskapets styremedlemmer. Han kjenner selv ikke til noe annet børsnotert selskap som har like mange styremedlemmer som Schibsted.

Jo da, Sunde, det finnes flere tallrike styrer blant børsselskapene.

Hafslund ASA kan skilte med Børsens mest folksomme styrerom, med hele 12 medlemmer. Høyesterettsadvokat Bjørn Eidem (bildet) er styreleder i Hafslund, og legger ikke skjul på at han var skeptisk til å dirigere det tallrike Hafslund-styret. Men det har gått langt bedre enn fryktet.

- Jeg var i utgangspunktet bekymret. Men i praksis har det fungert veldig bra. Hafslund-styret er verken tungt eller uhåndterlig, forsikrer styreleder Eidem, som oppgir kombinasjonen av god personkjemi og bra disiplin i styrekollegiet som årsaker til at det går bra på tross av størrelsen..

Den erfarne styrearbeideren gjør det likevel klart at det ikke er noe poeng å strebe mot et styrekollegium på 12 representanter.

Saken fortsetter under annonsen