Findexa kjøper Index Publishing

Publisert: 13. oktober 2003 kl 13.16
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Findexa AS har kjøpt 51 prosent av Index Publishing, som utgir serien Norway Exports og Norges offisielle eksportportal, Nortrade.com.

- Vi kjøper 51 prosent av Index for å styrke vår satsing innen området business-to-business. I løpet av det siste året har vi utvidet tjenestespekteret til BizKit, som er vår merkevare i dette segmentet. Vår satsing i Index er en naturlig forlengelse av denne strategien. Med kompetansen og ressursene til Index skal vi sammen skape og utvikle enda bedre tjenester. Dette vil ytterligere styrke norsk næringslivs muligheter internasjonalt, sier viseadm. direktør i Findexa Wenche Holen.

Etter salget vil Norges Eksportråd sitte igjen med 34 prosent av selskapet. Daglig leder Henrik Ulven i Index Publishing vil eie de resterende 15 prosentene.

- Vi vil styrke vår posisjon innen internasjonal profilering av norsk næringsliv og norske bedrifter. Findexa er en naturlig partner fordi de setter oss i stand til å gjøre norsk næringsliv enda bedre kjent, sier Henrik Ulven som fortsetter som daglig leder i Index Publishing også etter oppkjøpet.

Findexa utgir merkevarene Gule Sider, Telefonkatalogen, Ditt Distrikt og BizKit. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 2,1 milliarder kroner og har totalt 3 200 ansatte i Norge og ni andre markeder, blant annet Finland, Frankrike og i Øst-Europa.

- At en kommersiell aktør som Findexa kommer inn på eiersiden betyr en ytterligere profesjonalisering av det arbeidet vi gjør for norske bedrifter ute, sier viseadm. direktør i Norges Eksportråd Finn Aamodt.

Ledelsen i Index Publishing og BizKit har sterkt sammenfallende syn på hva slags tjenester som kan tilbys markedet, mener Holen.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi vil øke verdien for Nortrade.com gjennom at utenlandske brukere på bizkit.no kanaliseres dit. Samtidig vil dette gi BizKit enda et ben å stå på. Dette vil verdiøke opplevelsen både for våre brukere og kunder, sier hun.