Eiendommelig Ring(nes)-dans

Publisert: 13. november 2002 kl 13.51
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

At eiendomskjempen Christian Ringes (bildet) er en stor miniflaskeentusiast kjenner de fleste til. Og de som mot all formodning ikke skulle vite det, lærer det fort.

Under Gjensidige NORs årlige eiendomsseminar gikk den svært så entusiastiske Ringes helt bananas da han skulle gi forsamlingen en virtuell tur i det kommende Småflaskemuséet. For selv om han hadde en god presentasjon, hvor han la frem sitt syn på utviklingen i eiendomsmarkedet, er det nok synet av en hoppende og dansende Ringnes de fleste ikke vil klare å slette fra langtidshukommelsen. Dansen varte i et par minutter (det virket forresten som om tiden sto stille) og minnet om den type russisk danseetterligning man gjerne ser en sen kveld på danskebåten. Gjerne når det er litt høy sjøgang.

Resten av presentasjonen var i hovedtrekk musikk og arkitektskisser, samt noen eiendommelige presiseringer fra «The King of Minibottles», som han ynder å kalle seg selv. Han fortalte et lydhørt publikum om hva man må tenke på når man skal starte eget museum. For eksempel at kvinnen som skal være utstilt i bordellrommet (!) må være en negresse. Grunnen er opplagt. Bryteren som gir deg adgang til rommet skal være formet som et kvinnebryst. Og er det ikke allerede farget, vil det etter hvert bli stygt og misfarget av fingeravtrykk. Selvsagt!

Og om det blir et museum? Selv om det blir forsinket, forsikret småflaskekongen oss om at åpningen skjer til våren. Eller slik han så elegant uttrykte det: - Klart det blir et museum, for nå forsvinner millionene.

Saken fortsetter under annonsen