138376462_peter.jpg
Foto: Espen Røst S./Økonomisk Rapport

Warren: - Børsuroen ikke over

Publisert: 25. januar 2008 kl 08.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Investeringsdirektør Peter Warren i WarrenWicklund mener børsuroen ikke er over.
- Først må man behandle «sykdommen» før helbredelsen kan begynne. Kredittmarkedene en «syk pasient» som har trengt livreddende førstehjelp lenge, sier han til NA24.

Hjelpen for sent

- Kredittmarkedene sprakk allerede mai i fjor. Først nå begynner det globale markedet å ta inn over seg hva som skjedde og FED kommer haltende etter med et rentekutt. Det blir som å plutselig starte behandlingen av en pasient som over lengre tid har vært alvorlig syk. Jo lengre man venter jo større og alvorlige vil lidelsene bli, sier Warren.
Han er positiv til markedet i det korte bildet, men sier at ubalansene må bort før «pasienten» blir frisk.
- Den høye belåningsgraden og kredittkrisen må rettes opp før vi vil se noe bedring. Og akkurat nå er vi inne i en strøm av dårlige nyheter så det kan ta litt tid, sier han.

Børsen på amfetamin

Peter Warren har ingen formening om hva Oslo Børs vil ligge på til sommeren, og i utgangspunktet bryr han seg heller ikke. For ham er Oslo Børs bare et derivat av alle andre børser.
- For meg er Oslo Børs bare en funksjon av de andre børsene. Den har imidlertid gått langt bedre enn de fleste andre når det går bra og motsatt når det har gått dårlig. Du kan vel si at Oslo Børs er som den amerikanske aksjeindeksen på amfetaminrus. Dette gir selvfølgelig gode muligheter for de som er flinke på Oslo Børs, sier Peter Warren.

Videre ned

Også investor Riulf Rustad mener børsen skal videre ned.
- Markedet vil nok stå lavere til sommeren enn det er nå. Kanskje 33 punkter ned på hovedindeksen. Jeg syntes det fortsatt er mye luft i enkelte selskaper og makrobildet er veldig uklart, sier Rustad til NA24.

Saken fortsetter under annonsen