138372583_oslob.jpg

Vil ha kraftigere lut

Publisert: 10. oktober 2008 kl 10.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

- Norge går med museskritt istedenfor å gjøre et større preventivt grep, sier børsdirektøren til Dagens Næringsliv. Mens andre vestlige land har gjennomført det ene tiltaket etter det andre for å lette finanskrisen, har sentralbanksjef Svein Gjedrem og statsministeren vært svært tilbakeholdne med tiltak, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg tror Norge med hell kan se på hva andre land gjør, sier Landsnes. Hun frykter at tilbakeholdenheten forverrer situasjonen og drar norsk økonomi unødvendig langt ned ved at bedriftene ikke får lånt penger til sine prosjekter og dermed må si opp ansatte.

- Den spiralen har begynt, sier hun og peker på at sentralbanksjefen bare tilfører likviditet med kort løpetid., mens bankene har behov for mer langsiktige penger.

- Det øker usikkerheten, mener hun. Landsnes mener også det er behov for en innskytergaranti som går ut over dagens grense på to millioner kroner, for å hindre at rike mennesker og bedrifter tar ut pengene sine.

Kredittilsynets sjef Bjørn Skogstad Aamo sier til DN at det ikke er noe annet land bankene er så trygge i som Norge.

- Norske banker har ikke likviditetsproblemer, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem. Begge forsikrer at norske bankkunder ikke har grunn til å frykte for sparepengene. Staten garanterer innskudd opptil to millioner kroner per person, per bank.


Saken fortsetter under annonsen