138375760_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech.

Tre rekylkandidater

Publisert: 5. februar 2008 kl 14.09
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Bare Kongsberg Automotive får bli igjen i Linløkkens portefølje, resten byttes ut i denne ukens runde av Børsspeilet. Flere av ekspertene våre har tro på Kongsberg Automotive, som dermed også ligger i superporteføljen.

Ny portefølje:

  • Kongsberg Automotive
  • Petrolia Drilling
  • Data Respons*

*Linløkken eier aksjer i selskapet

Her er begrunnelsene:

Hovedindeksen på Oslo Børs er teknisk negativ på mellomlang og lang sikt. Det er dermed vanskelig å finne trendmessig positive aksjer. Mange har imidlertid falt veldig mye og viser nå tegn til å bunne ut. Vi velger et knippe av slike rekylkandidater til porteføljen, som også er positive på innsidehandler. Risikoen i disse er meget høy, spesielt hvis børsen fortsetter ned, så vi setter 25 prosent av porteføljen i kontanter for å kompensere for dette.

Kongsberg Automotive har falt mye over lang tid, men ser nå ut til å ha bunnet ut. Volumutviklingen er positiv og aksjen er positiv på innsidehandler etter flere kjøp gjennom fjoråret.

Saken fortsetter under annonsen

Petrolia Drilling har nesten halvert seg siden i fjor sommer. Det er nå dannet en bunn på 1.75 kr og aksjen er positiv på innsidehandler. Aksjen kan fint få en reaksjon opp til 2.22 kr i løpet av et par dager, eller til 2.42 i løpet av et par uker.

Data Respons ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har de siste dagene falt tilbake mot gulvet i kanalen, noe som åpner for oppgang også på kort sikt. Aksjen er positiv på innsidehandler.
Undertegnede eier aksjer i selskapet.

Se alle porteføljene her.