Terra skremmer ikke

Publisert: 25. januar 2008 kl 14.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Plasseringer i innskudd med børsavkastning steg fra oktober til november i fjor. Dette på tross av økt negativt fokus på denne typen spareprodukter i en lengre periode, melder Statistisk Sentralbyrå.

I oktober 2007 var det en nedgang i plasseringer, og utlån til plasseringer, i garanterte spareprodukter.
Nedgangen ble til en viss grad tilskrevet økt negativt mediefokus på denne typen spareprodukter, og fortsatt negativt fokus var ventet å påvirke etterspørselen også i påfølgende måneder.
Tall fra november i fjor viser imidlertid en liten vekst både i plasseringer i garanterte spareprodukter, og i lånefinansieringen av disse.

Bankenes tall for kundenes plasseringer i garanterte spareprodukter viste ved utgangen av november en samlet investering på 37 milliarder kroner. Av dette utgjorde innskudd med børsavkastning 29,2 milliarder, mens indeksobligasjoner stod for de resterende 7,8 milliardene.
Innskudd med børsavkastning steg dermed med hele 1,4 milliarder fra oktober til november 2007, men er redusert med 2 milliarder fra november i 2006, ifølge SSB

Plasseringer i indeksobligasjoner har, med få unntak, vært i nedgang siden desember 2005, så også i november i fjor. Sammenlignet med oktober i 2007 er plasseringene i indeksobligasjoner redusert med om lag 500 millioner, og fra november 2006 er de redusert med hele 6,3 milliarder, melder Statistisk Sentralbyrå.


Saken fortsetter under annonsen