138372248_hakon.jpg

Satser i innspurten

Publisert: 11. november 2008 kl 15.40
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Årets nykommer i Børsspeilet, porteføljeforvalter Håkon H. Sætre i Delphi Fondene, har vært en av Børsspeilets mest treffsikre eksperter og har ligget helt i toppen når det gjelder avkastning på sin portefølje.

Men Sætre er også en av dem som har måtte tåle noen saftige tap i høstens turbulente marked.
Delphi-forvalteren har ramlet ned på fjerde plass sammenlagt.

Men ennå kan mye skje, og Håkon Sætre tar litt ekstra risiko i den avsluttende runden.
Det går mot en spennende innspurt i Økonomisk Rapports aksjekonkurranse.

I den avgjørende runden satser Sætre på følgende selskaper:

* Storebrand har kommet veldig langt ned og selskapet er i dag meget lavt priset sammenlignet med andre europeiske livselskaper. Usikre aksjemarker skaper risiko i aksjen, men fortsatt høy rente og lav arbeidsledighet i Skandinavia teller positivt.

* Orkla har kommet veldig langt ned og konglomeratrabatten er rekordhøy. Med mye av verdiene innen defensive sektorer fremstår aksjen meget billig på dagens nivåer.

* Songa Offshore er en riggoperatør som eier og driver fem halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger.

Saken fortsetter under annonsen

* Petroleum Geo-Services (PGS) leverte knallresultater i tredje kvartal, men er blitt straffet hardt fordi markedet mener aktiviteten innen seismikk skal kraftig ned. Vi mener aksjen har blitt straffet for hardt.

* Pronova Biopharma produserer høykonsentrert Omega3 som legemiddel. Selskapet viser imponerende vekst innenfor et marked med meget stort potensial.

Se alle de nye porteføljene her.